تحمیل خسارت تریلیون دلاری آلودگی هوا به جهان

تحمیل خسارت تریلیون دلاری آلودگی هوا به جهان

به گزارش آبیاری آلودگی هوا سالانه عامل مرگ میلیون ها نفر در جهان است. در این بین غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون - که از خطرناک ترین آلاینده های هوا است - علاوه بر خطراتی که برای سلامت انسان دارد، سالانه خسارت های تریلیون دلاری هم به جهان تحمیل می کند.



به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا، امروزه آلودگی هوا تهدیدی جدی برای سلامت افراد بخصوص در کشورهای با درآمد کم و متوسط است، به صورتی که از سال ۱۹۹۰ به بعد آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ زودرس در جهان شناخته و در سال ۲۰۱۳ منجر به مرگ ۵.۵ میلیون نفر در جهان شد.

در این میان ذرات معلق به علت ابعاد ریزی که دارند به شدت بر سلامت افراد اثرگذار هستند. با عنایت به آمارهای جهانی در سال ۲۰۱۶، حدود ۹۰ درصد جمعیت جهان هوایی را تنفس می کنند که غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در آن طی برخی روزها بالاتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی است.

بر اساس مقاله ای که دانشگاه شریف آنرا به چاپ رسانده است، سازمان بهداشت جهانی گزارش داده که بر اساس غلظت استاندارد اندازه گیری شده در ۳۰۰۰ شهری که در سطح دنیا زیر پوشش برنامه این سازمان قرار دارند، غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در سال ۲۰۱۶ در ۶۴ درصد شهرها فراتر از حد استاندارد بوده است.

بر اساس این گزارش، نتایج حاصل از آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون به اندازه ای است که منجر به تحمیل زیان رفاهی جهانی ۵.۱۱ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۳ شد. این رقم تقریباً معادل ۷.۵ درصد و ۷.۴ درصد تولید ناخالص داخلی آسیای شرقی، منطقه اقیانوسیه و جنوب آسیا بود.

از جمله خسارتهای اقتصادی آلودگی هوا میتوان به خسارت های ناشی از یک طوفان گرد و غبار اشاره نمود که به صدها میلیون دلار می رسد همینطور باید توجــه کرد که آلودگی هــوا نه تنها یک تهدید جدی برای سلامت بشر است بلکه بــا ایجاد انــواع بیماری ها و مــرگ زودرس، منجر به تقلیل رفاه و کیفیت زندگی می شود. از طرفی بــا کاهش نیروی کار مولد کشورها درآمد و رشد اقتصادی هم کاسته می شود.

تحمیل خسارت تریلیون دلاری ناشی از آلودگی هوا نیازمند اقدامات جدی و فعالیتهای همگانی است. مهم ترین گام برای کاهش خسارات آلودگی هوا شناسایی عوامل ایجاد آن و کوشش برای کاهش میزان انتشار آلودگی هر یک از عوامل است.

گفتنی است که مهم ترین علت آلودگی هوا در ماه های سرد سال افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است. بر مبنای آخرین سیاهه انتشار شهر تهران، سهم منابع متحرک مانند تاکسی ها، خودرو های شخصی، اتوبوس ها و... در تولید ذرات معلق ۶۰ درصد است که در این بین خودرو های دیزلی پررنگ ترین نقش را دارند. ذرات معلق یکی از خطرناکترین آلاینده های موجود در هوا هستند و می توانند بیماری های قلبی و ریوی را تشدید کنند و در رویارویی طولانی مدت سبب حملات قلبی و آسم شوند.

تماس با ذرات معلق همینطور می تواند سبب صدمه رسیدن به دستگاه قلبی -عروقی بدن، حملات قلبی و سکته شود. این آثار همینطور سبب افزایش مراجعات به مرکز درمانی و افزایش تعداد بستری و در بعضی موارد مرگ زودرس می شود. از سویی تماس با ذرات معلق بر دستگاه تنفسی هم اثرگذار می باشد و سبب تشدید حملات آسم می شود.





منبع:

1400/01/27
22:12:13
5.0 / 5
1245
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد